Prefer to shop in your own language?
Klanten geven ons een 4,8 uit 5 opTrustpilot

Camber en toe (wielvlucht en sporing)

Camber en toe (wielvlucht en sporing)
Kies jouw auto
0 producten gevonden
Merken:
Kies merk
Universele onderdelen tonen?
Sorteren op:
0
Filters
0 resultaten
Sorteren op:
Filteren
Sorteren op:
Universele onderdelen tonen?

Camber en toe afstellen bij je Honda

Camber en toe afstelling is erg belangrijk voor de circuit en rally rijders. Hiermee wordt het bochtengedrag van de Honda aangepast. Er ontstaat meer grip en stabiliteit op het wegdek wanneer je een bocht neemt.

Dit bevordert jouw rijprestaties, doordat je bochten scherper en gemakkelijker kunt nemen. Dit kan zelfs doorslaggevend zijn in races die er serieus toe doen. Voor de sportieve rijder kan het ook van pas komen, maar het is meer geschikt voor ervaren rijders.

Wat is camber?

Camber of op zijn Nederlands wielvlucht geeft te stand van de wielen aan. Bij positieve camber staat de bovenkant van het wiel meer naar buiten. Bij negatieve camber staat de bovenkant van het wiel meer naar binnen. Het instellen van de camber moet door een goede uitlijner gedaan worden. Ga hier niet zelf mee experimenteren. Een verkeerde instelling van de camber kan je auto gevaarlijk en onbestuurbaar maken.

Wat is toe of sporing?

Sporing is uitermate belangrijk voor de prestaties van je Honda. Een auto die goed spoort kan seconden van een rondetijd afrijden ten opzichte van een auto met slechte sporing.
Ook hier zijn verschillende instellingen voor. Bij toespoor staan de voorwielen naar elkaar toe. ( / \ ) Bij uitspoor staan je voorwielen juist uit elkaar. ( \ / )
Bij toespoor gaat je Honda beter en stabieler rechtdoor. Bij uitspoor zal hij stabieler in de bocht liggen maar wordt hij rechtdoor onstabieler.  Er bestaat geen optimale instelling. Dit is per auto en bestuurder verschillend. Goed testen dus!
En ook hier geldt, laat een ervaren uitlijner je helpen. 

Merken en assortiment camber / wielvlucht en sporing

De bovenstaande cambers en toebehoren zijn in diverse merken leverbaar. Afhankelijk van jouw Honda model, kun je terecht voor onder andere de volgende merken:


Bestel je camber en toe armen online in onze webshop

AKR Performance beschikt altijd over een ruime voorraad camber onderdelen en kan vaak vandaag of morgen al leveren! Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.
.