Prefer to shop in your own language?
Klanten geven ons een 4,8 uit 5 opTrustpilot

Oliën

Oliën
Kies jouw auto
0 producten gevonden
Merken:
Kies merk
Universele onderdelen tonen?
Sorteren op:
0
Filters
0 resultaten
Sorteren op:
Filteren
Sorteren op:
Universele onderdelen tonen?

Versnellingsbak olie voor je Honda

Versnellingsbak olie voor je Honda moet je met zorg kiezen. In een Honda versnellingsbak kan je geen gewone versnellingsbak olie gebruiken. Een te dikke olie kan grote schade aanrichten.
Het is belangrijk om alle onderdelen rondom de motor optimaal gesmeerd te houden. Het houdt de bewegende onderdelen soepel en voorkomt vroegtijdige slijtage. Niet alle oliën zijn geschikt voor hetzelfde onderdeel. Let dus goed op welke olie je wilt aanschaffen. Het is wel belangrijk om altijd voldoende olie bij je te hebben. Het is een onderschat probleem, wat een behoorlijke invloed op je rijprestaties kan hebben.

Is de olie niet goed op peil, dan kan er vroegtijdige slijtage plaatsvinden. Ook kunnen onderdelen stroever worden en daardoor de temperatuur te hoog oplopen. Allerlei essentiële aandachtspunten om je Honda goed te onderhouden, maar ook de maximale prestaties uit je auto te halen. Met voldoende olie kan je soepel blijven schakelen.

Versnellingsbak of differentieel olie?

Versnellingsbak- en differentieelolie zijn twee verschillende typen olie met ieder een eigen functie. De versnellingsbakolie is een smeermiddel, dat de bewegende onderdelen in de versnellingsbak smeert en de werking soepel houdt. Onderdelen zoals tandwielen, schakelvorken en ringen.

Differentieel olie zorgt voor de smering van het tandwielstelsel. Termen die veel op elkaar lijken, maar toch uiteen lopen en absoluut niet met elkaar verward mogen worden.

Bestel de olie voor je versnellingsbak online in onze webshop

AKR Performance beschikt altijd over een ruime voorraad olie. Hierdoor kunnen wij vaak vandaag of morgen al leveren! Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste olie voor je versnellingsbak.