Prefer to shop in your own language?
Klanten geven ons een 4,8 uit 5 opTrustpilot

Honda Civic 2 deurs Coupe

De Honda Civic 2 deurs Coupe  werd pas bij de vijfde generatie Civic’s geïntroduceerd. De eerste modellen van het bouwjaar 1994 tot 1996 kwamen uit met de 1.5 en 1.6 ESI motor. De volgende generatie kreeg een compleet nieuw, gestroomlijnd uiterlijk. Deze Civic coupe werd geleverd van 1995 tot 2000, met een facelift in 1999. Ze werden voorzien van sterkere motoren, waaronder de zo geliefde 1.6 VTI.

De zevende generatie werd uitgebracht in het jaar 2001. Deze coupe was qua uiterlijk weer heel anders dan zijn voorgangers, hij werd uitgebracht met de minder bekende D17 motor. Van 2006 tot 2012 komt Honda met een compleet nieuw en gewaagd design voor zijn Civic modellen. Het futuristische design lijkt in niets op de voorgaande modellen. Bij de Civic coupe valt het nog mee, vooral de Civic 3 deurs ondergaat een complete gedaanteverwisseling.

Honda Civic coupe onderdelen

Onderdelen voor je Honda Civic coupe zijn in overvloed te vinden in de webshop van AKR Performance. Onderdelen voor je onderstel, remmen, ontsteking, brandstofsysteem, uitlaat delen en nog veel meer. En niet alleen standaard Honda onderdelen, ook aftermarket en allerlei merken tuning onderdelen vind je hier voor je Honda Civic coupe.

Als Honda liefhebber wil je alleen de beste onderdelen voor je Civic coupe. Wij begrijpen dat als geen ander. Met onze, ruim 20 jaar, ervaring weten wij precies welke onderdelen het beste zijn voor jouw Honda. Persoonlijk advies, afgestemd op jouw specifieke set-up, geven we graag.  

Honda Civic Coupe tuning

Civic coupe tuning? Niets is te gek. Alles wat je nodig hebt om je Civic coupe te tunen vind je hier. Begin met het verbeteren van je inlaatsysteem met een cold air intake of short ram. Het complete uitlaatsysteem kan vervangen worden naar eigen smaak. Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het.

Ook de tuning van je interieur en exterieur slaan we niet over. Bodykits, spoilers en allerlei soorten Honda Civic coupe verlichting. Wij hebben alles om van jouw Civic coupe een unieke auto te maken.
Wij leveren uitsluitend onderdelen van bekende, betrouwbare tuning merken. Deze merken draaien al jaren mee en leveren bewezen kwaliteit producten.  

Honda Civic coupe uitlaat

De uitlaat van je Civic coupe kan standaard wel een upgrade gebruiken. Het complete uitlaatsysteem wordt vervangen door tuning onderdelen. Het uitlaatspruitstuk hebben wij in 4-1 of 4-2-1 model. Met een 4-1 uitlaat spruitstuk op je Civic coupe krijg je meer kracht op hoge toeren. Met een 4-2-1 model is dit vooral in het midden en lage toeren gebied. Aan jou de keus, bouw je jouw Civic coupe als echt racemonster of sportieve daily drive?

De katalysator is een uitlaat deel dat bij tuning al snel verdwijnt. Je hebt de keus, een compleet lege testpijp of liever een katvervanger of race katalysator. De laatste in dit rijtje komt ook nog eens zo door de APK, hoe makkelijk wil je het hebben.
Vanaf de katalysator kan je een mooi op elkaar afgestemd catback systeem plaatsen. Deze set bestaat uit een middenpijp en einddemper, geoptimaliseerd voor vermogenswinst. Of je gaat helemaal je eigen weg en bouwt een custom made uitlaat systeem zoals jij dat wilt. Pasklare tussendemper en universele einddempers vind je in onze webshop.  

Honda Civic coupe wegligging verbeteren

De wegligging van je Honda Civic coupe kan op vele punten verbeterd worden. Alleen verlagingsveren zet je coupe tot 4 centimeter lager. Wil je meer dan kies je voor een schroefset. Hiermee stel je niet alleen de hoogte naar wens in, ook de hardheid is naar wens in te stellen. Maar daarmee ben je er nog niet. Verbeter de wegligging van je Civic coupe met draagarmen, rubbers, stabilisatorstangen, veerpootbruggen, en diverse braces.

Er is voor elke Honda rijder een perfecte wegligging te bereiken. De circuit rijders missen geen apex meer, de drag racers krijgen grip op de weg en voor sportieve straat rijders is geen bocht te gek. Verbeter de wegligging van je Civic coupe voor maximaal rijplezier.

Honda Civic coupe styling

De styling van je Civic coupe is heel persoonlijk. Welke wensen of smaak je ook hebt, voor iedere coupe is er een passende bodykit, bumper, spoiler of set side skirts te vinden. Uiteraard hebben wij ook een ruime voorraad verlichting zoals koplampen, achterlichten, knipperlichten en mistlampen.

Let op de facelift bij de Civic coupe van 1996 tot 2001. De neus van de coupe tot 1998/1999 is anders dan die van het model 1999/2001. Onderdelen, zoals een koplamp of voorbumper, van het model 1996 past niet op het model van 2000 en andersom. In onze webshop wordt duidelijk aangegeven voor welk bouwjaar de styling onderdelen geschikt zijn.

Honda Civic coupe remmen

Civic coupe remmen zijn standaard niet spectaculair. Wil je echt goede remmen dan pas je deze aan met een set goede remschijven en remblokken. Combineer je deze met stalen remleidingen rondom, voorzien van goede remvloeistof, dan weet je zeker dat je op je remmen kunt vertrouwen.

Zeker wanneer je met tuning begint wordt het upgraden van je remmen nog belangrijker. Het gewonnen vermogen zorgt vaak voor hogere snelheden, die moet je ook weer tot stilstand kunnen krijgen. Ga je met extreem veel vermogen rijden kies dan voor een big brake kit. Deze remmen kit bestaat uit remklauwen, remblokken, remschijven en stalen remleidingen.

Goede remmen op je Civic coupe zijn niet alleen veiliger. Later remmen, harder remmen, beter doseerbaar en betrouwbaarder. Goede remmen, ze maken je rijbeleving compleet.


Onderhoud van je Honda Civic coupe

Onderhouden van je Honda Civic coupe is noodzakelijk, wil je lang van je auto genieten. Altijd voldoende olie, alle vloeistoffen op pijl. Goede bougies en je riemen in goede conditie. Elk klein onderdeel heeft zijn eigen belangrijke functie. Een goed onderhouden Honda laat je niet in de steek.

Het onderhoud van je Honda Civic coupe kan je zelf doen. Alles wat je hiervoor nodig hebt vind je in de webshop van AKR Performance. Zelf de juiste gereedschappen bestel je eenvoudig mee.

Wil je het onderhoud liever uitbesteden aan een professional? Geen probleem, de ervaren monteurs in onze werkplaats voeren het onderhoud aan je Honda plezier uit. Met onze jaren lange ervaring en onze liefde voor Honda’s is jouw Civic coupe bij ons in goede handen.