TurboTreats
Maak het hele jaar kans op gave prijzen met TURBOTREATS! Bekijk hier de prijzen en trekkingsdata
Prefer to shop in your own language?
Klanten geven ons een 4,8 uit 5 opTrustpilot

Honda Civic 4 deurs Sedan

Vanaf 1987 werd de Honda Civic echt populair in ons land, en zo ook de Honda Civic 4 deurs sedan. De betrouwbaarheid en zuinige 1.4 en 1.5 motoren hadden vele liefhebbers. De Honda Civic sedan is met zijn 4 deuren een praktische auto voor het hele gezin. En, zoals we van Honda gewend zijn, heeft ook de Civic sedan een uitstekende wegligging.

De vele generaties Civic sedans die volgde  werden steeds verbeterd en uitgevoerd met meer luxe en innovatieve technieken. In 2003 kwam de Civic IMA op de markt. Deze Civic sedan had een benzine motor die bijgestaan werd door een elektromotor. Later werd dit model opgevolgd door de Civic Sedan Hybrid. Met de Civic hybrid en de Insight heeft Honda succes op de hybride automarkt.

Honda Civic sedan onderdelen

De Civic sedan is een betrouwbare, praktische auto. Veel onderdelen zal je dan ook niet nodig hebben. Zeker standaard Honda onderdelen staan bekend om hun lange levensduur. Roestvorming is wel een bekend probleem bij de Honda’s, hiervoor bieden wij in onze webshop diverse schermen en inlasdelen aan die het makkelijker maken dit probleem op te lossen.

In onze webshop vind je alle onderdelen voor het onderhouden en verbeteren van je Civic sedan. Ook tuning onderdelen vind je hier.

Honda Civic sedan tuning

Misschien nodigt het degelijke model van de Civic sedan niet meteen uit tot tuning, toch is er veel mogelijk. Vooral de diverse motoren waarmee de Civic sedan geleverd geven je veel vrijheid. Het lucht inlaattraject verbeteren met een short ram of cold air intake, gasklep of compleet inlaatspruitstuk. Het brandstofsysteem en de ontsteking upgraden. En natuurlijk kan de uitlaat geoptimaliseerd worden.

Tuning is een breed begrip. Met wat lichte tuning rijdt jouw Civic sedan nog fijner op de gewone weg. Ga je wat verder dan kan je zo af en toe een track-day doen. En ga je voor extreme tuning, dan zien we jou misschien wel terug op de drag baan.

Honda Civic sedan uitlaat

Het uitlaatsysteem kan standaard wel wat verbetering gebruiken. De dunne uitlaatpijp houdt heel wat vermogen tegen. Zeker wanneer je gaat tunen is het belangrijk deze aan te passen. Het is natuurlijk zonde als het nieuw gewonnen vermogen door de uitlaat wordt tegengehouden.

Een goed uitlaatsysteem voor je Civic sedan bestaat uit een uitlaatspruitstuk van één van onze tuning merken, een katvervanger of testpijp en daarachter een tussendemper met einddemper of compleet catback systeem. Ons grote assortiment geeft je een ruime keus qua uitlaten. Een sportief geluid of een stiller model, de keus is aan jou. Wij leveren zelfs systemen met regelbare silencers. Zo kan je zelf de hoeveelheid uitlaat geluid bepalen. 

Honda Civic sedan wegligging verbeteren

De wegligging van je Civic sedan bepaald voor een aanzienlijk deel het rijplezier. De sedan van 1987 tot 1992 heeft standaard al een uitzonderlijk goede wegligging. Verlagen met een set veren en goede schokdempers, aangevuld met een aantal veerpootbruggen geeft een geweldig resultaat.

Latere modellen zijn meer gericht op comfort. Hierdoor hebben ze meer last van het overhellen in de bocht. Gelukkig is dit op te vangen door het monteren van onder andere stabilisatorstangen en veerpootbruggen. De diverse rubbers van bijvoorbeeld de draagarmen zijn te vervangen voor betere, stuggere rubbers die de wegligging verbeteren. Schroefsets zijn er van allerlei tuning merken voor de Civic sedan, ze bieden een strakke wegligging en sportieve looks.
Verbeter de wegligging en beleef nog meer rijplezier met je Civic sedan

Honda Civic sedan styling

Met de juiste styling maakt je jouw Civic sedan uniek. Subtiele styling onderdelen zoals een Type R bumperlip, spoiler of set lampen geven je Civic sedan een geheel eigen uitstraling.
In onze webshop vind je diverse styling onderdelen voor je Civic sedan. Daarnaast leveren wij ook alle benodigde montage materialen. Breekt het bevestigingsklemmetje af? Geen probleem, bestel gewoon een nieuwe in onze webshop.

Honda Civic sedan remmen

De remmen van je Civic sedan zullen op een bepaald punt versleten zijn. Dan sta je voor de keus, weer standaard Honda remmen plaatsen of ga je voor iets beters? Sport remschijven zijn niet alleen voor racemonsters of circuittijgers. Ook op de gewone weg, bij dagelijks gebruik heb je veel profijt van betere remmen.

Een directer gevoel in je rempedaal, snellere rem response, harder en beter doseerbaar remmen, het zijn allemaal voordelen van een verbeterd remsysteem. Vervang de standaard remmen van je Civic sedan voor sport remschijven en remblokken, combineer dit met stalen remleidingen rondom en ervaar het verschil.

Onderhoud van je Honda Civic sedan

Goed onderhoud zorgt ervoor dat je Civic sedan je nooit in de steek laat. Hoe betrouwbaar een auto ook is, zonder goed onderhoud gaat het een keer mis. Check regelmatig de vitale functies van je Honda Civic sedan en zorg dat hij altijd voorzien is van voldoende, schone oliën en vloeistoffen. Als je er een gewoonte van maakt het onderhoud regelmatig te doen dan zal je ook sneller eventuele slijtage van onderdelen opmerken. Hierdoor kan je op tijd deze onderdelen vervangen voordat meer schade ontstaat.

Natuurlijk kan je het onderhoud van je Civic sedan zelf uitvoeren als je hier de ruimte en juiste gereedschappen voor hebt. Wil je dit niet dan staan onze ervaren monteurs voor je klaar. In onze werkplaats voeren wij alle voorkomende werkzaamheden vakkundig uit. Niet alleen voor onderhoud, ook het monteren van tuning onderdelen doen wij graag op jouw Honda Civic sedan.