Prefer to shop in your own language?
Klanten geven ons een 4,8 uit 5 opTrustpilot

Honda Integra 3 deurs

De Honda Integra 3 deurs is, in Nederland, het bekendste model in de Integra lijn. Dit model werd uitgebracht als tweede generatie Integra vanaf 1990 tot 1993, voorzien van 1.8i motor van de bekende B-serie motor lijn. Deze motor wordt in bijna alle Integra’s gebruikt. Uitzonderingen hierop zijn het Integra 3 deurs model van 1992 tot 1993 die werd uitgebracht met een B17 motor en de Integra Type R JDM DC5 die uitkwam in 2001, deze is voorzien van de welbekende 2.0i K20 motor.

Vooral de modellen gemaakt tussen 1994 en 2001 zijn populair onder de tuners in Nederland. Met name de Integra Type R en het GS-R model wordt veelvuldig als tuning project opgebouwd.
De Integra 3 deurs is een perfect uitgebalanceerde auto die uitermate geschikt is voor gebruik op het circuit. De Integra is door de jaren heen diverse malen verschenen op ‘de beste 10…’ lijsten in toonaangevende automagazines. In 2006 werd de Integra Type R DC2 uitgeroepen tot “best-front-wheel-drive drivers car ever” door Evo Magazine.   

Honda Integra 3 deurs onderdelen

Onderdelen voor de Integra 3 deurs zijn in overvloed te vinden, zowel tuning onderdelen als standaard Honda of aftermarket. Alle onderdelen in onze webshop zijn onderworpen aan zware tests en voldoen aan hoge eisen om de kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen. Wij leveren uitsluitend bekende en betrouwbare tuning merken.
Alle onderdelen vind je bij AKR Performance, voor onderhoud, plaatwerk, interieur, exterieur of tuning onderdelen om het maximale uit je Integra te halen. Bestel eenvoudig en snel online, door onze grote voorraad heb je jouw bestelling doorgaans de volgende werkdag in huis.

Honda Integra 3 deurs tuning

De Honda Integra 3 deurs is met zijn DC2 Type R, DC5 en GS-R modellen een gewild tuning object. Door zijn populariteit zijn er voor deze auto volop tuning onderdelen te krijgen van diverse tuning merken. Van lichte tuning met een cold air intake en uitlaat, tot extreme tuning voor op het circuit en de dragbaan. Alles is mogelijk.

DC2 Integra Type R Tuning

De DC2 Integra, beter bekend als de Type R, is al jaren de lieveling van vele tuners. Door zijn geweldige wegligging is hij perfect voor op het circuit. Menig trackday wordt met de Integra Type R gereden. Voor op de normale weg is het een heerlijke, sportieve auto die je nooit in de steek zal laten. Zelfs op de dragbaan wordt hij regelmatig gespot. Zijn pittige motor en lichte gewicht, in combinatie met strakke wegligging maakt van de Integra Type R een geweldige basis voor iedereen die zich met tuning bezig wil houden.

Integra DC5 Tuning

De Integra DC5 is de vierde generatie Integra’s. Uitgebracht in 2001 werd hij op de markt gezet als Acura RSX. Voorzien van de K20 motor, werd hij direct door vele tuners in het hart gesloten. De DC5 Type R werd alleen in Japan uitgebracht. Maar de echte tuner laat zich hier niet door tegenhouden. Al snel werden diverse DC5’s naar Nederland verscheept.
De ongekende mogelijkheden met de K20 motor maken tuning van de DC5 een feestje. Vele tuning merken hebben een grote diversiteit aan onderdelen ontwikkeld en op de markt gebracht voor de Honda Integra DC5.    

Honda Integra Type R uitlaat

De uitlaat van je Integra kan wel een upgrade gebruiken. Het standaard, veel te dunne, systeem is eenvoudig te vervangen door uitlaat delen van bekende tuning merken. Voor elke toepassing is er een geschikte uitlaat te vinden. Het Integra uitlaatspruitstuk is te vervangen voor een rvs systeem in 4-1 of 4-2-1 model. Het 4-1 model geeft meer vermogen op hoge toeren, iets wat zeker op het circuit leuke resultaten geeft. Het 4-2-1 model geeft meer winst in het lage en middelhoge toeren gebied, voor dagelijks gebruik een aanrader. Daarnaast heb je ook nog de keus uit een 'JDM' 2,5" uitlaatspruitstuk, hiermee heb je een nog grotere diameter tot je beschikking. Let wel op dat hier een JDM katvervanger of testpijp bij nodig is.

Na het uitlaatspruitstuk wordt een katvervanger, testpijp of race katalysator gemonteerd. Voor elke applicatie is er een geschikt model leverbaar. Heb jij een custom made uitlaat systeem, maak dan gebruik van onze verstelbare katvervangers of testpijpen. Zo kom je altijd goed uit.

De tussendemper en einddemper van je Integra Type R vervang je door een lossen middenpijp en einddemper of een catback systeem. Alle uitlaten in onze shop zijn leverbaar in verschillende versies zodat je altijd een passend geluidniveau kunt vinden. De bijgeleverde silencer geeft je nog meer invloed op de hoeveelheid geluid van de uitlaat.

Honda Integra Type R remmen

De remmen van je Integra zijn erg belangrijk. Vooral wanneer je het circuit op wilt zijn de standaard remmen vaak niet voldoende. Het vervangen van deze set voor sport remschijven en remblokken geeft al een grote verbetering. Gecombineerd met rvs remleidingen rondom en de juiste remvloeistof geeft een veel betere en betrouwbare remmen set-up.

Honda Integra 3 deurs wegligging verbeteren

De wegligging van je Integra is al zeer goed. Maar het kan natuurlijk altijd beter. Wij, als Honda tuning specialist, hebben alles in huis om jouw Integra een super strakke wegligging te geven. Diverse barren en braces, veerpootbruggen en stabilisatorstangen optimaliseren je wegligging.

Met verlagingsveren of een complete schroefset geef je jouw Integra een nog sportievere look.  De instellingen van een schroefset geven jouw de vrijheid je Integra 3 deurs compleet naar eigen wens in te stellen.
De rubbers en bussen van bijvoorbeeld je draagarmen zijn te vervangen door betere, stuggere rubbers. Deze rubbers en bussen zijn niet alleen goedkoper dan de standaard, ze verbeteren de wegligging en zijn makkelijker te monteren.

Onderhoud van je Honda Integra 3 deurs

Met de Honda Integra wordt over het algemeen wat sportiever gereden dan de gemiddelde auto. Regelmatig onderhoud is dan ook geen overbodige luxe. Vooral als je geregeld op het circuit te vinden bent. Vervang wat vaker de motorolie om overmatige slijtage te voorkomen.
De echte Honda Integra liefhebber en tuner zal het liefst alles aan zijn auto zelf willen doen. AKR Performance biedt daarom alle benodigde onderdelen en materialen aan om jouw Integra het beste onderhoud te geven. Zelfs alle benodigde gereedschappen en verbruiksartikelen vind je hier.

Laat je het onderhoud liever over aan de professional? AKR Performance beschikt over een compleet uitgeruste werkplaats met ervaren monteurs. Zij voeren elke onderhoudsbeurt vakkundig uit. Ook voor het monteren van (tuning) onderdelen ben je bij ons aan het juiste adres.
Wil je meer informatie over de mogelijkheden met jouw Honda Integra 3 deurs? Met onze jaren lange ervaring kunnen wij jou van passend advies voorzien. Neem gerust contact met ons op, wij adviseren je graag.