Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
Ticket
AKR Performance bestaat 30 jaar!
Spaar tickets in je account voor de AKR Performance winactie
meer info
Prefer to shop in your own language?
Klanten geven ons een 4,8 uit 5 opTrustpilot

Honda NSX

De Honda NSX is de supersportauto van Honda. De NSX kwam voor het eerst op de markt in 1991 als het iconische model met de klapkoplampen. Voorzien van een 3.0i V6 motor die in het midden gelegen is.

De naam NSX staat voor ‘New Sportscar eXperimental’, het hele project werd geboren uit de intentie om de prestaties van de toenmalige Ferrari V8 motoren te evenaren of te overtreffen. Maar dan met behoud van de betrouwbaarheid en tegen een lagere prijs. Dit resulteerde in een concept die door evolueerde en uiteindelijk op de markt verscheen onder de naam NSX. In Noord Amerika kwam deze tweezitter op de markt als Acura NSX.

Honda NSX eerste generatie

De eerste generatie liep van 1991 tot 2005. In 1997 kwam de grootste performance upgrade toen de 3.0 liter motor werd vervangen door een 3.2 liter. Heel wat bijzondere en exclusieve modellen werden uitgebracht zoals de Type R, Type S en “Alex Zanardi” editie. In 2002 kwam de facelift waarin kleine wijzigingen doorgevoerd werden. Meest opvallende verschil was het vervangen van de klapkoplampen voor xenon HID units.

Als supersportauto heeft de Honda NSX een rijke motorsport geschiedenis. Vanaf het begin werd deze auto ingezet als safety car op het Suzuka circuit, zelfs tijdens de Japanse Grand Prix. Zelfs nu nog wordt de NSX gebruikt. De Honda NSX werd meerdere malen ingezet tijdens de 24 uur van Le Mans. Ook reed hij mee met de Super GT waarvoor hij motorisch werd aangepakt door Mugen, Honda’s huistuner.

Honda NSX tweede generatie

Na lang wachten en hopen, de tweede generatie Honda NSX is een feit. Ook deze NSX is een tweezitter met middenmotor. Maar deze motor is echt iets bijzonders. De tweede generatie Honda NSX is voorzien van een twin turbocharged DOHC 3.5 liter V6 motor die is gekoppeld aan drie elektrische motor sport hybrid SH-AWD systeem en een 9-speed dual clutch transmissie.

De tweede generatie NSX werd in 2015 op de markt gebracht. 0 naar 100 kilometer per uur doet hij is 2.9 seconden en hij stopt pas bij de 307 kilometer per uur. De body is gemaakt van aluminium in een space frame design. Ultra sterk en super lichte materialen werden gebruikt om deze Honda te produceren.

Honda NSX onderdelen

Onderdelen voor de Honda NSX vind je in de webshop van AKR Performance. In onze webshop hebben wij een breed assortiment Honda onderdelen verzameld. Alle onderdelen die je nodig hebt voor het onderhouden van je NSX vind je hier. Wij bieden onderdelen aan van verschillende leveranciers; standaard Honda, aftermarket merken die hoge kwaliteit onderdelen leveren en diverse tuning merken voor optimale performance.

Wanneer bepaalde slijtage delen versleten zijn, zoals remblokken, heb je de keuze om standaard remblokken terug te plaatsen of voor betere te gaan. Kies je bijvoorbeeld voor remblokken van Ferodo racing dan verbeter je de remperformance van je Honda NSX. Deze remblokken zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zodat voor elke toepassing een geschikt blok verkrijgbaar is.

Honda NSX tuning

De enorme populariteit en iconische status van de Honda NSX zorgt ervoor dat vele tuning merken onderdelen hebben ontwikkeld voor de NSX. Wat valt er nog te verbeteren aan een supersportauto zal je jezelf afvragen. Autofabrikanten worden beperkt door regelgeving waar tuning merken geen last van hebben. Uitlaat systemen moeten voldoen aan bepaalde waardes waardoor vermogen verloren gaat. Vervang het standaard systeem voor een grotere diameter en verhoog de performance van je Honda NSX.

De uitstoot waardes waar een fabrikant aan moet voldoen zijn voor tuners niet belangrijk. Zij willen zo veel mogelijk vermogen, het maximale uit de motor halen. Het aanpassen van het luchtinlaat systeem hoort hierbij, evenals het optimaliseren van de ontsteking en het brandstofsysteem.

Alle tuning onderdelen die je hiervoor nodig hebt vind je in de webshop van AKR Performance. Vind je niet wat je zoekt? Neem contact met ons op, wij helpen je graag.  

Onderhoud van je Honda NSX

Het onderhoud van je Honda NSX vraagt wat kennis en kunde. Ook de juiste gereedschappen zijn belangrijk om deze klus vakkundig uit te voeren. Wil je het onderhoud in eigen beheer houden dan kan je in de webshop van AKR Performance alle benodigde onderdelen, materialen en vloeistoffen eenvoudig bestellen. Door onze grote voorraad leveren wij doorgaans de volgende werkdag je bestelling af.

Wil je het onderhoud liever uitbesteden aan een professional? Geen probleem. AKR Performance beschikt over een volledig uitgeruste werkplaats, voorzien van alle benodigde apparatuur en gereedschappen. Hier voeren ervaren monteurs alle onderhoudsbeurten uit. Ook voor de montage van onderdelen ben je aan het juiste adres.

Wil je meer informatie of ben je op zoek naar een specifiek onderdeel? Neem contact met ons op, wij helpen je graag.