TurboTreats
Maak het hele jaar kans op gave prijzen met TURBOTREATS! Bekijk hier de prijzen en trekkingsdata
Prefer to shop in your own language?
Klanten geven ons een 4,8 uit 5 opTrustpilot

Honda Prelude

De Honda Prelude is gemaakt van 1979 tot 2001. Deze 2 deurs sport coupe is heel licht afgeleid van de Honda Accord. Honda heeft vijf generaties van de Prelude op de markt gezet. De Honda Prelude was de eerste Honda in de serie met muzikale namen, later volgde de Quintet, Concerto en Ballade.

Vooral de vierde en vijfde generatie Prelude heeft veel liefhebbers in de tuning wereld. Voor deze modellen zijn dan ook genoeg onderdelen te krijgen. Dat de Prelude sportieve kanten heeft bewijst het feit dat de vierde generatie Prelude werd gebruikt als F1 Safety car tijdens de Japanse Grand Prix in 1994.

De Honda Prelude is met verschillende motoren op de markt gebracht. De eerste generaties werd geleverd met een 1.6, 1.8 en 2.0i motor. Ook waren sommige voorzien van het 4 WS systeem (4 wiel sturing). De volgende generaties kregen grotere motoren mee, de 2.0i, 2.2i Vtec/VTI en 2.3i.

Honda Prelude onderdelen

Honda Prelude onderdelen vind je in de webshop van AKR Performance. Als Honda Specialist van Nederland weten wij precies wat jouw Prelude nodig heeft. In ons assortiment vind je standaard en aftermarket onderdelen. Aangevuld met een brede keus aan tuning merken die stuk voor stuk performance verbeterende onderdelen levert voor jouw Honda Prelude.

De meeste onderdelen zijn uit voorraad leverbaar. Je bestelling is dan ook doorgaans de volgende werkdag in huis. Door onze goede connecties met diverse leveranciers kunnen wij de onderdelen in onze webshop aanbieden tegen scherpe prijzen. En wil je onderdelen laten monteren dan ben je welkom in onze werkplaats.

Honda Prelude tuning

Vooral de laatste twee generaties zijn geliefd tuning materiaal. De Preludes van 1992 tot 2001 worden in de tuning wereld veelvuldig omgebouwd, zowel motorisch als qua styling. Er zijn dan ook genoeg tuning onderdelen te krijgen voor deze modellen.

Verbeter het inlaat- en uitlaatsysteem van je Prelude en verhoog de prestaties. Monteer een licht metalen vliegwiel wanneer je toch de versnellingsbak demonteert voor de koppeling. Verbeter je remmen en optimaliseer de wegligging voor meer grip en strak bochtenwerk.
Met de tuning onderdelen in de webshop van AKR Performance is alles mogelijk.

Honda Prelude uitlaat

De standaard uitlaat van je Prelude houdt vermogen tegen. Wanneer je gaat tunen zal deze als een van de eerste onderdelen verdwijnen. Vervang het standaard uitlaatspruitstuk voor een sport spruitstuk met een betere flow. Je kunt zelf kiezen welke performance je wilt, het 4-1 model levert je meer kracht op hoge toeren. Het lage en midden toeren gebied versterk je met een 4-2-1 model.

Het spruitstuk wordt gevolgd door de katalysator. Deze wordt vervangen door een katvervanger, testpijp of race katalysator. Met een race katalysator kom je zonder problemen door de jaarlijkse APK keuring.

Na de katvervangende pijp kan je kiezen uit een losse tussendemper en einddemper of een compleet cat-back systeem. Deze zijn in verschillende uitvoeringen te krijgen. Ook de geluidsniveaus verschillen per model. Bij de meeste einddempers wordt een losse silencer geleverd. Hiermee kan je zelf het uitlaatgeluid regelen.

Honda Prelude wegligging verbeteren

De wegligging van je Prelude is nog op diverse punten te verbeteren. Een set verlagingsveren of complete schroefset zet je Honda op een sportieve hoogte en zorgt voor een strakke wegligging.
Verbeter het bochtenwerk door veerpootbruggen, stabilisatorstangen, barren en braces te monteren. Alle wegligging verbeterende onderdelen van bekende en betrouwbare tuning merken vind je in de webshop van AKR Performance.


Onderhoud van je Honda Prelude

Het onderhouden van je Honda Prelude doe je natuurlijk alleen met de beste onderdelen. In de webshop van AKR Performance vind je alles wat je nodig hebt voor het onderhouden van je Prelude. Voer je het onderhoud zelf uit dan bestel je eenvoudig en snel alle benodigde vloeistoffen, onderdelen en materialen in onze webshop. Door onze grote voorraad en snelle levering kan je de volgende dag al aan de slag.

Wil je het onderhoud uit laten voeren door een professional? Wij beschikken over een werkplaats met ervaren monteurs. Alle voorkomende onderhoud werkzaamheden en de montage van onderdelen voeren wij hier vakkundig uit.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw Honda Prelude? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren je graag.