Prefer to shop in your own language?
Klanten geven ons een 4,8 uit 5 opTrustpilot

Honda S2000

De Honda S2000 kwam in 1999 op de markt ter gelegenheid van Honda’s 50ste verjaardag. Alle kennis van Honda is samengevoegd in deze auto. Het resultaat, een unieke roadster. De 2.0 liter VTEC motor levert 241pk en draait 9.000 toeren, wat neerkomt op 120pk per liter. Hiermee zet Honda een wereldrecord onder atmosferische automotoren. En dat is niet het enige record dat de Honda S2000 breekt, de versnellingsbak heeft de kortste schakelbeweging van alle standaardauto’s. En de softtop is de snelste ter wereld, de open/dicht snelheid is 6 seconden. Niet vreemd dus dat er vele liefhebbers zijn van de Honda S2000.     

In 1999 werd de S2000 verkozen tot ‘cabrio van het jaar’. De motor werd zelfs vijf jaar achter elkaar verkozen tot ‘motor van het jaar’ in de categorie tot 2 liter. De S2000 heeft een middenmotor, omdat deze volledig achter de vooras ligt. Hierdoor is de gewichtsverdeling 50/50 over de voor- en achteras.

Vanaf 2005 werd de S2000 voor de Amerikaanse markt uitgebracht met een 2.2 liter motor die evenveel vermogen produceerde maar iets meer koppel. In 2009 stopte de productie. Tot grote teleurstelling van vele is er tot op heden nog geen opvolger van de Honda S2000.

Honda S2000 onderdelen

Honda S2000 onderdelen zijn ruim voldoende verkrijgbaar. Als Honda specialist van Nederland zijn wij altijd op zoek naar de beste onderdelen voor jouw S2000. Alle onderdelen die je nodig hebt voor het onderhouden, repareren of verbeteren van je auto vind je in onze webshop.

Alleen het beste is goed genoeg voor jouw S2000. Daarom leveren wij uitsluitend kwaliteit onderdelen. Onder onze merken vind je standaard Honda, diverse aftermarket en bekende tuning merken.
Alle onderdelen worden uitvoerig getest en moeten aan strenge eisen voldoen. Zo weet je dat de onderdelen die je koopt voor jouw Honda S2000 van hoge kwaliteit zijn.

Honda S2000 tuning

De Honda S2000 is het ultieme tuning project. Zijn geweldige motor en perfect uitgebalanceerde onderstel vormen de ideale basis. Het maakt niet uit wat je wilt, circuit, dragbaan of sportief straat gebruik. Met de juiste tuning onderdelen perfectioneer je jouw S2000 voor elke toepassing.

Begin met het vervangen van de standaard luchtinlaat door een cold air intake systeem, verbeter de uitlaat en pas het onderstel aan naar jouw specifieke wensen. Ook het interieur en exterieur van je S2000 kan je helemaal aanpassen en precies die look & feel geven die bij jou passen. De tuning producten in de webshop van AKR Performance geven je alle vrijheid.

Honda S2000 styling

Voor styling liefhebbers is er genoeg te krijgen voor de Honda S2000. Bumpersside skirts, een achterspoilermotorkap en diverse verlichting vind je in onze webshop. Met onze S2000 styling producten maak je jouw Honda S2000 echt uniek. Strakke JDM styling onderdelen of extreme bodykits, stel ze samen naar jouw smaak.

Honda S2000 uitlaat

Het uitlaatsysteem van je Honda S2000 is waarschijnlijk een van de eerste onderdelen die jij, als tuner, gaat aanpakken. Het standaard uitlaat systeem is ontwikkeld om te voldoen aan diverse strenge eisen. Daardoor bevat het een aantal restricties die vermogen tegen houden. En dat is natuurlijk zonde.

In de webshop van AKR Performance vind je alle uitlaat onderdelen die je nodig hebt om jouw uitlaat een optimale flow te geven. Het uitlaatspruitstuk vervang je door een 4-2-1 spruitstuk, gemaakt van RVS of keramisch gecoat. Gevolgd door een katvervanger of testpijp en daarachter een perfect op elkaar afgestemd cat-back systeem. Uitgevoerd met enkele of dubbele einddemper en keus uit verschillende geluidsniveaus.
Vervang alle onderdelen van je uitlaat en geniet direct van het gewonnen vermogen en het sportieve geluid.

Honda S2000 remmen

Een auto als de Honda S2000 is gemaakt om sportief mee te rijden. En zeker wanneer je regelmatig het circuit bezoekt zijn goede remmen onmisbaar. Bij veelvuldig remmen loopt de temperatuur hoog op. De standaard remmen hebben een limiet. Loopt de temperatuur te hoog op dan zijn ze niet meer in staat hun remprestaties te behouden.

Sport remschijven en remblokken zijn ontworpen om effectief warmte en remstof af te voeren. Door je remsysteem te upgraden met deze remonderdelen verhoog je de remprestaties van je S2000. Combineer dit met een set rvs remleidingen rondom, voorzien van goede kwaliteit remvloeistof en je remsysteem zal beter doseerbaar zijn en constanter reageren, ook onder extreme omstandigheden.

Honda S2000 wegligging verbeteren

De wegligging van de Honda S2000 is standaard al uitzonderlijk goed, mede door de 50/50 gewichtsverdeling. Maar wij zouden de Honda Tuning Specialist van Nederland niet zijn als we ook daar niet iets aan konden verbeteren.

In onze webshop vind je een breed assortiment onderdelen die de wegligging van je Honda S2000 verbeteren. Rubbers en bussen, veerpootbruggen, stabilisatorstangen, camber kits, toe armen en complete verlagingsets. Kies je juiste onderdelen voor jouw set-up en geniet van een super strakke wegligging en meer grip bij remmen en optrekken.

Onderhoud van je Honda S2000

Onderhoud van je Honda S2000 kan je zelf uitvoeren of overlaten aan de professional. Met goed en regelmatig onderhoud kan je S2000 de prestaties blijven leveren die je van hem gewend bent. Gebruik onderdelen van hoge kwaliteit om de betrouwbaarheid te waarborgen.

Voer je het onderhoud zelf uit? In de webshop van AKR Performance vind je alle benodigde onderdelen, materialen en vloeistoffen die je nodig hebt om het onderhoud van je Honda zelf uit te voeren. Ook alle gereedschappen vind je in onze shop. Door onze grote voorraad leveren wij snel en kan je de volgende werkdag al beginnen met het uitvoeren van je onderhoudswerkzaamheden.

Laat je het onderhoud liever over aan een professional? Jouw Honda S2000 is welkom in onze volledig uitgeruste werkplaats. Wij beschikken over alle apparatuur en gereedschappen om elke klus vakkundig uit te voeren. Niet alleen onderhoud, ook reparaties en het monteren van onderdelen is voor onze ervaren monteurs geen probleem.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de mogelijkheden met jouw Honda S2000? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren je graag.