Prefer to shop in your own language?
Klanten geven ons een 4,8 uit 5 opTrustpilot

EBC Brakes

EBC Brakes

EBC levert remmen voor diverse auto merken. Remblokken, remschijven en remvloeistof zijn dan ook in ruime mate in het assortiment te vinden. Alle EBC remdelen worden gemaakt van hoge kwaliteit materialen en onderworpen aan uitgebreide kwaliteitscontroles. Ben jij een sportieve Honda rijder? Dan zullen je remmen niet lang standaard blijven. In het ruime assortiment EBC remmen in de webshop van AKR Performance heb je ruime keus. Voor elke toepassing is er een geschikte remschijf of remblok te vinden. 

EBC remschijven

EBC remschijven worden met precisie bewerkt en gemaakt van een legering van hoge kwaliteit ijzer en koper. Ze worden gegoten met een perfecte materiaal sterkte en strikt gecontroleerde oppervlaktehardheid met minimale variatie. Om zo slingeringen en vibraties tijdens het remmen tegen te gaan. EBC levert hun remschijven in de volgende 4 series:

D Series - vervanging van standaard

EBC D serie remschijven zijn vergelijkbaar met de OEM kwaliteit remschijven. Uiteraard zijn deze remschijven gemaakt van kwaliteit materiaal zoals je dat van EBC gewend bent.

GD Series - voor sportief straatgebruik

EBC GD serie remschijven zijn te herkennen aan brede maanvormige groeven. Deze groeven, zorgen door hun unieke vorm, voor aanvoer van koele lucht naar de remblokken. Hierdoor daalt te remtemperatuur waardoor er langer een optimaal remresultaat behouden blijft. Ook worden de gassen, vuil en stof die tijdens het remmen vrijkomen op deze manier afgevoerd. Remschijven met groeven hebben minder risico op scheurtjes in de schijf, iets wat bij volledig geperforeerde remschijven vaker voorkomt.

USR Series

EBC USR serie remschijven zijn voorzien van kleine rechte groeven. Dit maakt deze serie remschijven uiterst stil. Waar andere gegroefde remschijven meer geluid kunnen produceren hebben de USR remschijven van EBC een uniek design. De vele nauwe groeven en de progressieve hoek van de groeven zorgen voor een stille sport remschijf.  
Groot voordeel van dit design is ook dat er een gelijkmatige en parallelle slijtage ontstaat. Dit in tegenstelling tot geperforeerde remschijven waar opstaande randen kunnen ontstaan.

BSD Series

EBC BSD serie remschijven vormen de laatste toevoeging aan het programma. Deze zogenaamde blade discs zijn gemaakt van ‘high carbon’ staal. Dit materiaal is thermisch stabieler dan normaal gietstaal. Daarnaast dempt het vibraties waardoor minder trillingen en remgeluiden ontstaan. Warmte wordt beter afgevoerd waardoor de schijf minder kans krijgt krom te trekken. De BSD remschijven zijn voorzien van een V-groef. Dit design zorgt voor de snelste afvoer van remstof en water vanuit het "hot spot", middelste gedeelte van de remschijf. Zodra de groef is weggesleten, is het tijd de remschijven te vervangen.

EBC Remblokken

EBC Ultimax / Blackstuff – Ter vervanging van standaard

EBC Ultimax / Blackstuff remblokken zijn ontworpen voor algemeen gebruik. Deze zogenaamde “High Friction” blokken zijn toepasbaar op verschillende voertuigen en vergelijkbaar met de standaard remblokken. Positief kenmerk van deze EBC remblokken is de eigenschap trillen tijdens het remmen tegen te gaan. Er wordt een gelijkwaardige hoeveelheid remstof geproduceerd ten opzichte van de standaard blokken. Maar de remschijven slijten tot wel 50% minder dankzij de speciale samenstelling van de remblokken (compound). 

EBC Greenstuff - voor sportieve Honda bestuurders

EBC Greenstuff remblokken zijn ontworpen voor sportief straat gebruik. Uitermate geschikt voor sportieve Honda’s tot 1000kg / 200 pk. EBC Greenstuff remt ook goed als de remmen nog koud zijn en geeft daarmee vertrouwen vanaf de eerste remactie.
Deze remblokken zijn voorzien van een ‘Brake-In’ laagje waardoor het inslijten van de remblokken op de remschijven sneller zal verlopen. Hierdoor wordt eerder een optimaal remresultaat behaald na het monteren van de Greenstuff remblokken. 

EBC Redstuff Ceramic - voor getunede Honda’s

EBC Redstuff remblokken zijn speciaal voor Honda’s boven de 1000 kg / 200 pk. De “Superstreet" formule is ontworpen voor bestuurders met een sportieve rijstijl.
De kevlar vezels en keramische deeltjes waarvan deze blokken zijn gemaakt hebben een lange levensduur en remmen beter en stiller.

Bij een snelheid van 160 km per uur hebben tests uitgewezen dat auto’s met EBC Redstuff remblokken 13 meter eerder stil staan dan die met standaard remblokken.
Ook deze remblokken zijn voorzien van een ‘Brake-In’ laag en de remstof productie is ongeveer 50% minder dan standaard remblokken.

EBC Yellowstuff - voor heavy duty en race gebruik

EBC Yellowstuff remblokken zijn naast de straat ook perfect geschikt voor race en rally toepassingen.  De Yellowstuff heeft een goede ‘bite’ bij lage temperatuur.
Warmremmen is dus niet nodig.

De Yellowstuff remblokken zijn ontworpen voor o.a. Honda’s boven de 1250 kg / 200 pk.
De remstof productie is gelijkwaardig aan standaard blokken, wat voor een sportief blok vrij uitzonderlijk is.  

EBC Bluestuff – voor het circuit

EBC Bluestuff zijn remblokken speciaal voor circuitgebruik. Deze blokken zijn zo ontwikkeld dat ze na een paar remacties al ingeremd zijn en klaar voor de racel Ook bij hogere temperaturen blijven de Bluestuff remblokken prima doseerbaar.
De EBC Bluestuff remblokken hebben maar weinig opwarmtijd nodig en zijn niet agressief voor de remschijven.

EBC Orange stuff – voor zwaar circuitgebruik

EBC Orangestuff zijn de zwaarste uit de EBC brake lijn. De semi-metallic samenstelling zorgt voor een agressief blok die geschikt is voor circuitgebruik in diverse toepassingen. Door de opwarmtijd zijn deze remblokken niet geschikt voor straatgebruik of dragrace.

Momenteel hebben wij geen '' onderdelen voor jouw .